Blog

Jarní detoxikační a relaxační jógový pobyt na Hrubé Skále s Táňou Ametovou

Publikováno 4.4.2017

V areálu zámeckého hotelu Hrubá Skála jsme se se skupinou a instruktorkou sešli kolem 14. hodiny odpolední, abychom se včas ubytovali a rozkoukali se po okolí. Areál se skládá ze zámku, kaple, hotelu vč. wellness centra a budovy hostelu pro levnější kategorii ubytování.

Někteří z účastníků využili hned po příjezdu wellness procedur v ceně, společně jsme se pak sešli o půl páté, kdy instruktorka Táňa všem účastnicím představila průběh pobytu, styly jógy, které nás pobytem provedou a také společné volnočasové aktivity.

První den příjezdu – tedy v pátek navečer jsme pobyt započaly velmi jemnou Jin jógou, která je zaměřená především na správné provedené ásán s delšími výdržemi (3-5 minut) a silné uvolnění celého těla a mysli. Cvičení probíhalo v rytířském sále, který jsme měli pouze sami pro sebe. Hned po józe jsme se přesunuli na první večeři v rámci polopenze. Jídlo bylo výborné a probíhalo formou bufetu – každý si tedy mohl vybrat to, na co měl chuť.

Sobotní ráno jsme při osmé hodině ranní započali ranní hodinovou jógou s pozdravy slunce v rytmu dechu. Jóga probíhala před snídaní, aby nás nic netížilo a také, abychom se více těšili na snídani, která probíhala hned poté.

Chvíli po snídani jsme společně vyrazili do Lázní Sedmihorek, kde jsme si vyzkoušely cvičení dle Priessnitze a také známý Priessnitz Walking zaměřený na otužování nohou. Procházka byla velmi příjemná, především díky nádhernému počasí, které nás v průběhu pobytu provázelo.

Následoval oběd a volný program pro každého z účastníků, který většina využila pro wellness procedury a spa.

Také díky nádhernému počasí jsme večerní jógu přesunuli ven do zahrady. Jóga probíhala hodinu a půl a byla zaměřena na vinyása detox jógu – rytmičtější pro protáhnutí celého těla, u které jsme se příjemně zapotili. Po józe následovala opět společná bufetová večeře a odpočinek na poslední den pobytu.

Ten začal opět ranní jógou zaměřenou na probuzení těla i mysli díky pozdravům slunce. Společně jsme pak shrnuli celý průběh jóga pobytu, povídali jsme si. Jóga lekce byla završená meditací a zpěvem mantry Óm.

Odpočinutí a zrelaxovaní jsme se pak přesunuli na poslední snídani, po které následoval check-out a každý jsme se opět rozjeli zpět domů.

Na jóga pobyt se nás sešla skvělá parta a moc se těšíme na další jóga pobyty, které pro Vás již plánujeme! Pojeďte tedy s námi, za odpočinkem, jógou i poznáním. Těšíme se na Vás!